El Hierro

El Hierro is het kleinste en meest zuid-westelijke van de Canarische eilanden. Op 278 m2 vindt men zeer verschillende landschappen: ruige kusten in het zuiden en oosten, lieflijke wijngaarden en landerijen op de vruchtbare gronden rond de baai El Golfo en dichte bossen met amandelbomen en vijgenbomen op de hoge berg die het hart van het eiland vormt. De grillige rotsformaties langs de kust – met soms wel 1000 meter hoge kliffen – maken her en der plaats voor stranden en inhammen waar natuurlijke, afgeschermde zwembaden zijn ontstaan.

El Hierro is door Unesco aangewezen als biosfeerreservaat. Een paar jaar geleden is met een subsidie van de EU een ambitieus programma van start gegaan om de energie van het eiland zelfvoorzienend te maken, met een combinatie van windmolens, een waterkrachtcentrale en zonne-energie, die ook zoet water voor het eiland oplevert. Het heldere zeewater en één van de mooiste onderwaterlandschappen ter wereld maakt het een paradijs voor duikers.

Het eiland is onderdeel van de Spaanse provincie Tenerife. Het kleine vliegveld, dat vlakbij de hoofdstad Valverde ligt, heeft driemaal per dag een verbinding naar Tenerife en een aantal keer per week naar La Palma en Gran Canaria. Vanaf Tenerife gaan ook dagelijks boten naar het eiland (de nachtboot of de snelle vleugelboot).

Klimaat

Het klimaat op het eiand wordt beinvloed door de luchtstromen uit de Sahara en de passaatwinden, die zorgen dat het weer het hele jaar door zacht is. De gemiddelde temperatuur overdag is 20 graden (gemiddeld 15 graden in januari en 25 graden in augustus)

De temperatuur van het zeewater varieert van 19 tot 23 graden. De nachten zijn extreem helder met spectaculaire sterrenhemels.

Vraagprijs : € 625 000