El amar de la mar

Las Playas is de naam van de baai in het zuid-oosten van het eiland El Hierro. Vanaf de hoofdstad Valverde gaat een weg langs een aantal dorpjes die eindigt bij de Parador de El Hierro (onderdeel van de beroemde keten van Paradores, luxe Spaanse hotels die gerenommeerd zijn vanwege hun bijzondere locaties en architectuur) die aan het zuidelijke einde van de baai ligt. Tussen de beroemde Roque de la Bonanza [foto] en de Parador ligt een aantal huizen, waaronder El amar de la mar. Las Playas is een natuurreservaat.

Het riante huis is tegen de berg aangebouwd en ligt ca 200 meter van het strand. El amar de la mar heeft anderhalve verdieping. Boven is een grote woonkamer met keuken, 3 slaap/werkkamers, badkamer en toilet. Rondom de grote woonkamer zijn openschuivende glazen deuren die uitkomen op een breed terras. Aan de zijkant van het huis is een tweede terras met tuin. De tuin is speciaal aangelegd met inheemse planten, die weinig verzorging nodig hebben. Beneden ligt de garage en een gastenverblijf met badkamer en toilet.

El amar de la mar is in 1998 gebouwd en wordt nu door de kinderen van de eerste eigenaar te koop aangeboden. Het huis is in nauwe samenwerking met een architect ontworpen, tegelijkertijd modern en in volkomen harmonie met de omgeving. El amar de la mar ziet er bescheiden uit maar is van alle gemakken voorzien. Door de diagonale ligging ten opzichte van de zee is er altijd een beschutte plek rondom het huis te vinden. De aanwezigheid van de Parador in de baai verzekert dat de weg naar Valverde altijd open wordt gehouden, en dat voorzieningen als water en elektra bij incidentele uitval snel weer werkend zijn. Het huis is in goede staat, alleen de tuin is enigszins verwaarloosd.

Aan potentiële kopers bieden we de mogelijkheid om El amar de la mar een aantal maanden op proef te huren.

Vraagprijs 440 000 euro